Rakkauden voima

4. helmikuuta 2022, Petteri Mikael

Muuan roomalainen Appius Claudius Caecus lausahti kerran, että ”Faber est suae quisque fortuna”. Noin 2300 vuotta myöhemmin olen todennut tämän lentävän lauseen olevan totta. Todellakin – jokainen on oman onnensa seppä – ihan niin kuin tämä muinaisen Rooman asukki totesi.

Vuosi 2018 jää omassa elämässäni muistoihin heräämisen vuotena. Sinä vuotena huomasin, että en ole tyytyväinen omaan elämääni ja terveyteeni sillä hetkellä. Lähdin etsimään uutta elämäntapaa sekä tietä parempaan fyysiseen ja henkiseen terveyteen.

Ensimmäinen etappi oli ruokavalion muuttaminen. Ensin roskaruoka sekä seisovat pöydät vaihtuivat normaaliin kotiruokaan ja seuraavaksi kiinnitin huomiota sokerin määrään. Matkan varrella on mukaan tullut ateriankorvikkeet, joiden avulla olen saanut nostettua ruokailujen määrän riittävän tiheäksi.

Henkinen terveys olikin kovemman työn takana. Vaadittiin itsetutkiskelua, ammattilaisen tukea ja täydellinen irrottautuminen vanhoista kaavoista ennen kuin tasapaino viimein löytyi. Pitkään asioita pohdittuani ymmärsin, että työ ja opiskelut olivat olleet elämässäni liian hallitsevassa roolissa. Henkinen hyvinvointi vaatii työn lisäksi myös vapaa-aikaa ja riittävästi rakkautta.

Korona toimi herätteenä isoimmalle mullistukselle koko elämässäni. Terveydenhuollon ammattilaisten tukemana sain tehtyä päätöksen hypätä pois siitä elämästä, jossa olin onneton ja masentunut. Lopetin liian raskaaksi käyneen yrittäjyyden ja muutin pois saadakseni rauhoitettua elämäni.

Muutin kokeeksi Etelä-Pohjanmaalle. Löysin uusia ystäviä ja kavereita helposti. Pienin askelin henkinen terveys eteni parempaan suuntaan. Vajaan vuoden koeajan jälkeen Etelä-Pohjanmaalla löysin siskoni perheen läheltä täydellisen pienen kodin vuokralle, jossa voin toipua synkistä vuosistani ja rakentaa elämäni uudelleen.

Muuton yhteydessä perustin Tinder-profiilin, jonka kautta löysin viimein elämääni kauan kaipaamani parisuhteen, jossa molemmat voivat toteuttaa itseään toisen rajoittamatta. Siitä rakkaudesta, jota saan tästä parisuhteesta, ystäviltä ja perheeltä, olen löytänyt nuoruudessani kadottamani onnen takaisin elämääni. Kokemuksen rintaäänellä voidaankin todeta, että pyyteettömän rakkauden parantavaa voima on vahvin voima koko universumissa.

Lisää postauksia

Omaisuudesta onneen?

Viimeisen vuoden aikana olen miettinyt mitä on olla onnellinen. Olen myös miettinyt sitä olenko koskaan…

Lue lisää

Terveys edellä tuulta päin

Pitkän aikaa olen miettinyt tämän kirjoittamista julkisesti. Onko ammatillinen itsemurha kertoa terveydestään täysin avoimesti internetissä…

Lue lisää